Ny teknologi gør cyklen til en mere attraktiv transportform

Sponsoreret

Hvis man som cyklist ved at man kan slå motor-kraft til, som supplement til cykel-benene, så er man måske mere tilbøjelig til at vælge cyklen fremfor bilen, og man cykler måske længere ud i landskabet inden man vender om.

Med en motor på cyklen har man i hvert fald mindre grund til at bekymre sig om vind-forhold, modvind, svigtende ben eller stejle bakker. Man behøver ikke frygte strabadser og om man nu også har kræfter nok til turen, og ikke mindst til turen hjem igen.

E-bikes som hybrid

Bikester.dk tilbyder en elcykel til ethvert behov. Der er city-bikes med diskret motor under bagsmækken, og mountain bikes til trekking eller hardtail. En hybrid-cykel tilbyder ligesom en hybrid-bil en kombination af flere energi-kilder. Bilens benzin er blot skiftet ud med menneskelig rugbrødsmotor, og begge kan slå over til el, så længe batteriet kan holde. I modsætning til en hybrid-bil bliver hybrid-cyklen aldrig helt ufunktionel, medmindre cykelbenene decideret giver op.

Både teknologi og batterier i el-cykler er blevet langt bedre end tidligere. Det er dog fortsat vanskeligt at angive præcist hvor langt man kan cykle på et fuldt opladet batteri, da det både er afhængigt af hvilken motor det samarbejder med, batteriets alder, underlagets beskaffenhed, terrænet og dets vej- og vejrforhold og også førerens vægt og cykel- og sidde-stil vil spille en rolle for, hvor langt et batteri rækker.

En elcykel i hybrid-model giver føreren mulighed for at bruge batteriet strategisk, hvad enten det drejer sig om transport eller trekking. Elcyklen gør det muligt at komme frem uden sved på panden, hvilket kan været nyttigt i forbindelse med møder i byen eller hvis man skal til selskab. For de meget sportslige el-cykel-modeller kan man gemme lidt strøm til hjemturen eller til højdedrag som er særligt anstrengende.

You May Also Like