Tips og tricks til at booste din arbejdsglæde

Sponsoreret

Er du en af dem, der ikke er vild med mandag? Det har formentlig ikke så meget med selve dagen, men at du får en dårlig start på ugen, når du vender tilbage til arbejdet. Arbejdsglæde er en vigtig del af arbejdslivet, og der er mange måder at arbejde på din arbejdsglæde. Læs videre for at lære mere!

Pas på din krop

Du har kun én krop, så det er væsentligt, at du passer på den. Desværre får mange mennesker arbejdsskader i løbet af deres liv – og det gælder også dem, der arbejder på kontor! Her hjælper ergonomiske møbler, så du ikke overbelaster din krop. Sidder du foran en skærm i mange timer om dagen, kan bluelight-briller også være en god løsning, fordi de beskytter dine øjne mod meget af det blå lys, der kommer fra digitale skærme.

Få variation i hverdagen

Hvis det samme sker hver eneste dag, kan det hurtigt blive kedeligt. Har du mulighed for det, bør du derfor prioritere at lave varierede opgaver eller at eksperimentere med dine arbejdsmetoder, så der sker noget nyt. På den måde undgår du at falde i en kedsomhedsfælde, som påvirker din arbejdsglæde.

Tag en pause

At være ”på” hele tiden kan være stressende, fordi du aldrig rigtig får lov til at slappe af. Derfor bør du være opmærksom på, at du får taget pause, når du arbejder, og at du ikke bringer alt dit arbejde med dig hjem. Dertil et det en god idé at slå din mobil fra, når du har fri, så du ikke kan kontaktes på alle tider af døgnet, hvis det er muligt med dit arbejde. På den måde kan du faktisk koble fra!

Tænk på det positive

Det er vigtigt at minde dig selv om, hvorfor du var spændt på at starte hos dit job i tidernes morgen. Uheldigvis husker hjernen bedre det negative frem for det positive, så det er let at glemme, hvorfor du egentlig er vild med dit arbejde, når mindre fede opgaver dukker op. Hav gerne en lille journal, hvor du løbende skriver om dine positive oplevelser og bedrifter, så du ikke glemmer dem.

 

You May Also Like