En båndsav er uundværlig til træ- og metalarbejder

Sponsoreret

Er du vild med at fremstille forskellige ting i enten træ eller metal, bør du kigge nærmere på en båndsav. Det er et uundværligt stykke værktøj, når du eksempelvis gerne vil lave flotte og unikke detaljer i de produkter, du laver.

Båndsav til træ eller metal

Når du skal købe en båndsav, bør du være opmærksom på, om den er til træ eller metal. Du skulle jo gerne komme hjem med en, der passer til dine behov. Båndsave findes nemlig i flere varianter. Mens nogle er lavet til metalarbejder, er andre velegnede til træarbejde.

En af forskellene, ved de to typer af båndsave, er, deres klinger. Båndsaven til træ har klinger til at skære i træ, hvorimod båndsaven til metal har klinger til at skære i metal.

De to slags båndsave

Der findes to slags båndsave, du bør vide noget mere om, hvis du tænker, at du har brug for sådan en maskine i dit værksted. Her er en kort præsentation af dem.

Gulvstående båndsav

En gulvstående båndsav er en af de dyre udgaver. Den bruges mest af professionelle, der arbejder med projekter, som kræver meget kraft og styrke.

Bordbåndsav

En bordbåndsav er en god og effektiv båndsav, der er mobil. Den er nem at flytte rundt på, hvorfor den er perfekt i hobbyværkstedet. Bordhåndsaven er faktisk en mindre udgave af en gulvstående båndsav, der er fremstillet med henblik på, at du sætter den fast på en flad overflade. Den flade overflade vil herefter fungere som båndsavens base.

You May Also Like