En tur for en rigtig vinentusiast

Sponsoreret

Når du først har fået smag for vin og hele processen bag – lige fra druen bliver høstet, til du tager en tår af vinglasset – så er der næsten ingen grænser for, hvor teknisk det kan blive. Har du også en stor passion for vin? Så trækker det helt sikkert også i dig at komme sydpå og besøge de vindistrikter, som står bag meget af din yndlingsvin. I dette indlæg får du en lille guide til nogle af de vindistrikter, som helt klart er et besøg værd, hvis sommerferien byder på et roadtrip i Sydeuropa.

Hvilke distrikter kan du besøge?

Italien står for verdens største vinproduktion, og derfor er det selvfølgelig også der, hvor turen starter!

Piemonte

Du kan først og fremmest besøge Piemonte, som er lokaliseret i det nordlige Italien. Her får du vin i verdensklasse, som du kan nyde i smukke omgivelser. Piemonte er særligt kendt for Nebbiolo-druen, som blandt andet benyttes i de populære Barolo-vine.

Toscana

Uanset om du er vinelsker eller ej, så har du helt sikkert hørt om Toscana. Her får du skønne naturlandskaber og arkitektur, der emmer af Italien. I Toscana er det særligt Sangiovese-druen, der dominerer, og der er et utal af smagsmuligheder med denne drue. Du kan heller ikke komme udenom de mange franske druesorter, som Italien har taget til sig.

Veneto

Veneto er et verdenskendt vindistrikt, og du finder det i det nordøstlige Italien i nærheden af Venedig. Det store område er særligt kendt for Prosecco og Soave-druen, og du kan få mange lækre hvidvine fra dette område.

Har du mere tid, kan du med fordel køre igennem Frankrig på vejen hjem. Her kan du lægge turen forbi Alsace, Bourgogne og Champagne, hvor du også kan smage verdensklasse vin. Imens du venter på, at ferien banker på døren, og du kan komme afsted, kan du drikke alle de lækre vine i hjemme i stedet. Køb vin online her.

You May Also Like